O MENI

Ustvarjeno z ljubeznijo

Ko sem bila še študentka na Fakulteti za arhitekturo, sem oblikovala Cafe NUK v Narodni univerzitetni knjižnici. To je bil za študentko arhitekture zelo drzen poseg v eno najbolj znamenitih zgradb Jožeta Plečnika. Verjetno si kaj takega zdaj več ne bi upala, a vseeno to dejanje zaznamuje moj način dela skozi celo življenje. Zobato kolo iz masivnega kamna je dramatično prišlo izpod stopnic. Vse materiale in barve sem skrbno preučila in povzela po Plečniku. Zgledovala sem se po ritmu stebrov, ki stojijo v knjižnici in po enakem rastru svetega oktagrama naredila nov prostor v smislu koncepta Gesamtkunstwerk, združevanja umetniških praks kot ga uporablja umetniška skupina NSK.

STORITVE

Kar rada počnem

ČASOVNICA

Prelomnice na moji karierni poti

FROM TO

Brezskrbno otroštvo

Do 16 leta sem imela srečno in brezskrbno otroštvo, za kar se lahko zahvalim svojim staršem, ki so me vzgojili v mlado samostojno osebo.
OSEMDESTA

Doba preoblikovanja

Od 16 dalje so se začela 80-ta leta; sprememba stila glasbe, mode, ločitev staršev, poletje na Mikonosu, druženje z mladimi arhitekti, manekenstvo in odraščanje so me preoblikovali v mlado uporniško umetnico.
2013

Umetniški preporod

V drugi polovici 80-tih sem se ob študiju arhitekture srečala z umetniško skupino NSK in glasbo skupine Laibach. S kolegi smo ustanovili mlado arhitekturno gibanje Graditelji. Svoja le idejna dela smo razstavljali skupaj z ostalimi tudi v Moderni galeriji. Nastopila sem v dveh videih Laibach priredbe Sympathy for the devil in Life is Life.
2010

Vstop v oglaševalske vode

Na začetku 90h sem na privatni osamosvojitveni zabavi Slovenije spoznala svojega sedaj bivšega a dolgoletnega partnerja s katerim sva odprla oglaševalsko agencijo Tovarna vizij dobitnico domačih in tujih nagrad na področju oglaševanja. Bila sva uspešen kreativni par nadaljnih 15 let. Imeli smo domače kot tudi tuje naročnike: Fiat, Lancia, Alfa, Bosch, Sony Ericsson, POP tv, Gauloises Blondes, Droga portorož, Kovinotehna, Helios, Mura, Vega itd....
DEVEDESETA

Titova čajnica

Na začetku 90-h smo imeli v najemu Titovi čajnico na Bledu. Prizorišče Jazz koncertov in DJ zabav.
2001

Zasnova kultnega lokala Caffe Galerija

v Mestni galeriji v centru Ljubljane sem zasnovala kultni lokal Caffe Galerija v maroškem stilu, ki je bil začetek moderne party scene po zgledu Ibize in Miamija.
2004

Odprtje Sense Wellnessa

Odprla sem Sense Wellness, prvi hotelski City SPA v Ljubljani.
2009

Vstop na samostojno pot

V kriznih letih sem stopila na samostojno pot v življenju, ki me je utrdila poslovno in osebnostno.
2016

Obdobje prenov

Odprla in prenovila sem Sense Wellness Grand Hotel Union, prenavljala sem 2 stanovanja na morju in dokončala Panoramo staro pošto. Prvič sem se spoznala z izgorelostjo.
2020

Kovid preporod

Začela sem z nakupom in prenovo poletne rezidence v Trstu. Covid mi začasno onemogočil delovanje wellnessov in vseh turističnih namestitev. Popolna katastrofa se je spremenila v živahno delovanje na področju prenov in notranje opreme, kar me je notranje bogatilo in izpolnjevalo mojo umetniško dušo.
MNENJA

Drugi o meni

Ko je stopila v prostor na pol prenovljene Slaščičarne Julija in spregovorila par stavkov o njeni ideji nove opreme sem vedela, da sem našla pravo sogovornico. Barve, stil, občutek za trende....vse se je strnilo v to kar semo hoteli a nismo znali sami narediti.. Tako je naša slavna torta Melania dobila tudi ustrezno okolje, kjer nas obiskujejo sladokusci iz celotne regije Slovenije in sosednje Hrvaške.

Nuša

Njena ideja za prenovo lokala Stare pošte je presegla naša pričakovanja. Iz preprostega lokala na vrhu spomeniško zaščitenega objekta iz 30 let je naredila izviren retro "Sky bar" kot sem jih bil navajen obiskati na Dunaju, Londonu ali pa v kakšni drugi metropoli. Tako smo dobili rajski vrt z panoramskim 360 stopinjskim pogledom na mesto Kranj.

Uroš