stara-posta-interior-design-andreja-medvedic-1
INTERIOR

Panorama Stara Pošta Kranj

Ime Panorama se je ponudilo kar samo, saj ima lokal 180 stopinjski razgled na mesto iz četrtega nadstropja spomeniško zaščitene secesijske stavbe, ki je bila v tridesetih letih eden najsodobnejših hotelsko gostinskih objektov tega časa v lasti družine Gorjanc. Ime Stara Pošta pa izvira še iz časov Marije Terezije, ko je bila tu še poštna postaja med Celovcem in Ljubljano zgrajena leta 1770.
Ideja o retro urbani džungli se mi je porodila v istem trenutku ko sem stopila vanj, saj je bil takratni lokal zasnovan kot steklenjak z podolgovatim balkonom, le da v njem ni bilo nobene rastline. Zato smo se skupaj z investitorjem odločili lokal v celoti prekriti. Zasteklili smo le vertikalo, ki omogoča razgled nad mestom, streho pa le toliko, da ne bi izgubili občutek steklenjaka. Strop z vidnimi inštalacijami smo pobarvali v črno in ga s tem naredili nevidnega, preostale notranje stene pa smo oblekli v avtorsko tapeto z računalniško predelano praprotjo, ki zaradi povečave deluje kot pragozd v katerem se obiskovalci počutijo, kot da so v naravi in ne v lokalu.
Na tleh je teraco, v stilu gradnje iz tridesetih let in nanj navezali tudi celoten stil notranje opremo lokala, ki mu daje sodoben retro pridih.
Notranjost je zelo raznolika, saj si obiskovalec lahko izbere sedenje v udobnih foteljih ob kaminu nad katerim je art deco slika Tamare Lempicke golih teles moškega in ženske. Za šankom iz bakra in masivnega granita lahko izbirate med izjemno obširno zbirko viskijev in ostalih pijač. Večje družbe se lahko ob tapas prigrizkih in izbranimi vini separirajo na visokih granitnih mizah za 8 oseb, pari pa lahko posedajo ob oknu in uživajo v panoramskem pogledu na mesto ali pa se kljunčkajo na pisanih retro dvosedih na desnem dvignjenem delu lokala. Vse to je obdano z obilo pravega rastlinja, ki smo mu ustvarili za rast idealne pogoje. Manjša terasa je vhod na veliko teraso, ki spominja velik rajski vrt obdan z zasajenimi bambusi, bonsai, bršljanom in ležalniki za sončenje ter opazovanje okoliških alp ter starega mestnega jedra.
Pri tehnični realizaciji projekta z renderji mi je bil v veliko pomoč kolega arhitekt Andrej Štamulak. Fotografije: Peter Irman in.....

SHARE PROJECT
stara-posta-interior-design-andreja-medvedic-16 stara-posta-interior-design-andreja-medvedic-1