Slaščičarna-Julija-Andreja-medvedic-interior-designer
INTERIOR

Slaščičarna Julija Sevnica

ČUDEŽNA DEŽELA SLAŠČIC

Slaščičarna Julija Sevnica

Prenova Slaščičarne Julija je nastala kot poklon bivši prvi dami Amerike Melaniji Trump v času ameriških volitev, ker izvira iz Sevnice. Barvna paleta obsega vse pastelne tone, ki izvirajo iz okusnih sladic, tort in sladoledov, ki jih lahko okušamo v treh med seboj povezanimi saloni. Materjali so žlahtni (medenina les in kamen) kot so tudi sestavine v slaščicah. Še posebej slavna je torta Melanija. Sredinski del (delno je bil že realiziran arh. ......) je namenjen take away nakupu in razstavi sladic, levo je lounge del dnevna soba lokala namenjena daljšemu uživanju na foteljih in sofah, desni del pa je bolj bistrojski del namenjen krajšim okušanjem sladic. Vse skupaj povezuje zelenje v loncih predimenzioniranih oblik šahovskih figur (Marcel Wanders design), ki obiskovalcu daje občutek Alice v čudežni deželi slaščic.
Lokal je s svojim autentičnem presižnim designom in kvaliteto sladic postal center za druženje širše slovenske regije. Ideja o retro urbani džungli se mi je porodila v istem trenutku ko sem stopila vanj, saj je bil takratni lokal zasnovan kot steklenjak z podolgovatim balkonom, le da v njem ni bilo nobene rastline. Zato smo se skupaj z investitorjem odločili lokal v celoti prekriti. Zasteklili smo le vertikalo, ki omogoča razgled nad mestom, streho pa le toliko, da ne bi izgubili občutek steklenjaka. Strop z vidnimi inštalacijami smo pobarvali v črno in ga s tem naredili nevidnega, preostale notranje stene pa smo oblekli v avtorsko tapeto z računalniško predelano praprotjo, ki zaradi povečave deluje kot pragozd v katerem se obiskovalci počutijo, kot da so v naravi in ne v lokalu.
Na tleh je teraco, v stilu gradnje iz tridesetih let in nanj navezali tudi celoten stil notranje opremo lokala, ki mu daje sodoben retro pridih.
Notranjost je zelo raznolika, saj si obiskovalec lahko izbere sedenje v udobnih foteljih ob kaminu nad katerim je art deco slika Tamare Lempicke golih teles moškega in ženske. Za šankom iz bakra in masivnega granita lahko izbirate med izjemno obširno zbirko viskijev in ostalih pijač. Večje družbe se lahko ob tapas prigrizkih in izbranimi vini separirajo na visokih granitnih mizah za 8 oseb, pari pa lahko posedajo ob oknu in uživajo v panoramskem pogledu na mesto ali pa se kljunčkajo na pisanih retro dvosedih na desnem dvignjenem delu lokala. Vse to je obdano z obilo pravega rastlinja, ki smo mu ustvarili za rast idealne pogoje. Manjša terasa je vhod na veliko teraso, ki spominja velik rajski vrt obdan z zasajenimi bambusi, bonsai, bršljanom in ležalniki za sončenje ter opazovanje okoliških alp ter starega mestnega jedra.
Pri tehnični realizaciji projekta z renderji mi je bil v veliko pomoč kolega arhitekt Andrej Štamulak. Fotografije: Peter Irman in.....

SHARE PROJECT
Slaščičarna-Julija-Andreja-medvedic-interior-designer